Botany Project

This striking contemporary development will reflect the changing nature of the southern Sydney suburb of Rosebery. The prominent landscape design will complement Turner modern architecture. The four building levels wrap around two separate courtyards creating tranquil private spaces shielded from the hustle of busy Botany Road. The use of clump forming bamboo with an attractive tropical understorey takes advantage of the limited amount of sunlight in the available spaces. A small seating pod will receive a dash of afternoon sun in winter. The addition of misting water effects with dappled light shining through will complete the experience. By contrast, the open ‘void’ linking these areas will offer a communal experience basked in sun.

Project

Botany Project

Location

Rosebery NSW

Client

Atlas Constructions

Completion

August 2016

Key Consultants

Umbaco Landscape Architects
Turner Architects