SCECGS Redlands Junior School Playground

New outdoor learning and play environment has been built in association with the construction of a new Junior School at SCECGS, the Margaret Roberts Prep School. New outdoor areas included central 'Plaza' with custom design seating using glazed bricks, a large amphitheatre and exciting natural junior play area.  Our challenge here was to design an accessible play area originally too steep to achieve this. We used separate play nodes connected through a winding pathway making the play experience even more exciting yet fully accessible. Delightful sound sculptures, sandstone artworks and play equipment complete the ultimate school play experience.

Project

SCECGS Redlands Junior School Playground

Location

Cremorne, NSW

Client

SCECGS Redlands
Budget $ 300 000

Completion

2011

Key Consultants

UmbaCo Landscape Architects
Gardner Wetherill Architects
Sculptures by Chris Bennetts Ishibuki / Kim Bowman Music